8. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe s kokosovým mlékem
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe s kokosovým mlékem je tradiční brazilské rybí jídlo, které se vyznačuje lahodnou kombinací rybího masa, čerstvých bylinek a kokosového mléka. Tento recept rozproudí vaše chuťové buňky a přenesou vás přímo na exotickou pláž. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si chutě tropické kuchyně.

Suroviny

  • 500 g rybího masa (např. mořský kapr nebo treska)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nakrájená na kolečka
  • 3 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 400 ml kokosového mléka
  • Šťáva z 1 limetky
  • 1 lžička koriandru (mletý)
  • 1 lžička kurkumy
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
  2. Přidejte rajče, papriku, koriandr a kurkumu a promíchejte. Vařte asi 5 minut, dokud se zelenina trochu neprozavře.
  3. Přilijte kokosové mléko a nechte zhruba 10 minut vařit na mírném ohni.
  4. Přidejte rybí maso nakrájené na menší kousky. Vařte dalších 10-15 minut, dokud ryba není hotová.
  5. Přidejte šťávu z limetky a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Podávejte s rýží a posypané nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *