8. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Moqueca de peixe s kokosovým mlékem je tradiční brazilské rybí jídlo, které se vyznačuje lahodnou kombinací rybího masa, čerstvých bylinek a kokosového mléka. Tento recept rozproudí vaše chuťové buňky a přenesou vás přímo na exotickou pláž. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si chutě tropické kuchyně.
Suroviny
- 500 g rybího masa (např. mořský kapr nebo treska)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 3 stroužky česneku, jemně nakrájené
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 400 ml kokosového mléka
- Šťáva z 1 limetky
- 1 lžička koriandru (mletý)
- 1 lžička kurkumy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmažte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátne.
- Přidejte rajče, papriku, koriandr a kurkumu a promíchejte. Vařte asi 5 minut, dokud se zelenina trochu neprozavře.
- Přilijte kokosové mléko a nechte zhruba 10 minut vařit na mírném ohni.
- Přidejte rybí maso nakrájené na menší kousky. Vařte dalších 10-15 minut, dokud ryba není hotová.
- Přidejte šťávu z limetky a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Podávejte s rýží a posypané nasekaným koriandrem.




