9. 6. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Kuře na grilu s piri piri.
zdroj: Recepty 24/7

Osvěžující recept na grilované kuře s tradiční omáčkou piri piri. Skvělá kombinace pikantních koření a šťavnatého masa, která potěší každého milovníka grilování. Podívejte se, jak jednoduše si připravit tento lahodný pokrm doma.

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecích prsou bez kostí
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce čerstvého citronové šťávy
  • 1 lžíce piri piri koření
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Smíchejte olej, citronovou šťávu, piri piri koření, sůl a pepř v misce.
  2. Přidejte kuřecí prsa do směsi a nechte je marinovat minimálně 30 minut.
  3. Předehřejte gril na střední teplotu.
  4. Přeneste kuřecí prsa na gril a grilujte je asi 6-8 minut z každé strany, dokud nejsou dokonale upečená a měkká.
  5. Podávejte s rýží nebo salátem a citronovými klinčíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *