Vyzkoušejte lahodný recept na středně upečený steak s osvěžujícím chimichurri, který dodá vašemu masu skvělou chuť a aromatický zážitek. Vaše chuťové buňky si tuto lahůdku jistě oblíbí! Zjistěte, jak jednoduše a rychle připravit tento chutný pokrm a překvapte své blízké něčím novým a originálním. S tímto receptem se určitě stanete králem nebo královnou grilování!
Suroviny
- 2 kusy hovězího steaku (cca 200g každý)
- Sůl a pepř
- 1/2 šálku čerstvé petrželky
- 2 stroužky česneku
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce čerstvé citrónové šťávy
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička sušeného oregana
Postup
- Nechejte steaky před vařením přikomnat na pokojovou teplotu, potom je osolte a opepřete.
- V mixéru smíchejte petrželku, česnek, olivový olej, citrónovou šťávu, papriku a oregano. Mixujte do hladké pasty.
- Na rozpálené pánvi grilujte steaky podle preferovaného stupně upečení (pro středně upečený steak asi 4-5 minut na každé straně).
- Po upečení nechte steaky ještě chvíli odpočinout pod alobalem, aby se šťáva rovnoměrně rozložila po masu.
- Servírujte steaky se chimichurri omáčkou a přílohou dle vašeho výběru. Dobrou chuť!




