Chutný recept na tradiční brazilský pokrm Pão de queijo s pstruhem. Skvělá kombinace sýra, maniokové mouky a čerstvého pstruha. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný exotických chutí!
Suroviny:
- 250g tapiokové mouky
- 100ml mléka
- 50g másla
- 1 vejce
- 100g sýra parmezán
- 150g uzeného pstruha
- sůl, pepř podle chuti
Postup:
- Smíchejte tapiokovou mouku s mlékem a máslem a vařte na mírném ohni, dokud nevznikne hustá hmota.
- Přidejte vejce, sýr nastrouhaný a osolený a na kostičky nakrájený pstruh. Promíchejte.
- Vytvarujte z této směsi malé bochánky a uložte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut, dokud nebudou pão de queijo zlatavé a křupavé.
- Podávejte teplé a ozdobené bylinkami podle chuti.




