Objevte kouzlo brazilské kuchyně s receptem na Moqueca Baiana s kokosovým mlékem! Tento tradiční bahijský rybí pokrm je plný chutí, s lahodnou kombinací čerstvé ryby, kokosového mléka, papriky a rajčat. Dokonalá symfonie chutí, která osvěží vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento snadný recept a připravte si autentickou brazilskou delikatesu přímo u vás doma!

Suroviny

  • 500 g bílé ryby (např. treska, tilápie)
  • 200 ml kokosového mléka
  • 2 střední rajčata, nakrájená na kousky
  • 1 střední cibule, nakrájená na plátky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 limeta, šťáva
  • 1 svazek koriandru, nasekaný
  • Špetka červené papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej pro smažení

Postup

  1. Rybu nakrájejte na porce a marinujte ve šťávě z limety, soli a pepře po dobu 20 minut.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli, papriky a česnek do změknutí.
  3. Přidejte rajčata a dušte, dokud se nevytvoří šťáva.
  4. Do pánve přidejte marinovanou rybu a nechte chvíli dusit.
  5. Zalijte kokosovým mlékem a přidejte červenou papriku. Osolte a opepřete podle chuti.
  6. Pokračujte v vaření na mírném ohni, dokud ryba není plně uvařená.
  7. Před podáváním posypte nasekaným koriandrem.
  8. Podávejte s rýží nebo jako je to v Brazílii zvykem, s farofa (praženou maniokovou moukou).

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *