Objevte kouzlo brazilské kuchyně s receptem na Moqueca Baiana s kokosovým mlékem! Tento tradiční bahijský rybí pokrm je plný chutí, s lahodnou kombinací čerstvé ryby, kokosového mléka, papriky a rajčat. Dokonalá symfonie chutí, která osvěží vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento snadný recept a připravte si autentickou brazilskou delikatesu přímo u vás doma!
Suroviny
- 500 g bílé ryby (např. treska, tilápie)
- 200 ml kokosového mléka
- 2 střední rajčata, nakrájená na kousky
- 1 střední cibule, nakrájená na plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 limeta, šťáva
- 1 svazek koriandru, nasekaný
- Špetka červené papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej pro smažení
Postup
- Rybu nakrájejte na porce a marinujte ve šťávě z limety, soli a pepře po dobu 20 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej a zpěňte na něm cibuli, papriky a česnek do změknutí.
- Přidejte rajčata a dušte, dokud se nevytvoří šťáva.
- Do pánve přidejte marinovanou rybu a nechte chvíli dusit.
- Zalijte kokosovým mlékem a přidejte červenou papriku. Osolte a opepřete podle chuti.
- Pokračujte v vaření na mírném ohni, dokud ryba není plně uvařená.
- Před podáváním posypte nasekaným koriandrem.
- Podávejte s rýží nebo jako je to v Brazílii zvykem, s farofa (praženou maniokovou moukou).




