Aji de gallina je peruánská polévka plná bohatých chutí a koření. Tato lahodná polévka je vytvořena z kuřecího masa, vypečených paprik, mléka a chleba. Vychutnejte si exotické peruánské chuťové zážitky s tímto autentickým receptem na Aji de gallina_soup.

Suroviny

  • 500g kuřecího masa (nejlépe stehna)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce žlutého kari koření
  • 150g opečených arašídů
  • 4 sušené chili papričky
  • 3 plátky bílého chleba
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce máslo
  • 300ml kuřecího vývaru
  • 200ml mléka
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a máslo a opečte nakrájené kuřecí maso spolu s nakrájenou cibulí a česnekem.
  2. Přidejte kari koření, opečené arašídy a sušené chili papričky. Vařte krátce a poté přidejte nasekaný chléb.
  3. Přilijte kuřecí vývar a mléko a nechte vařit do měkka.
  4. Poté směs rozmixujte dohladka a podle chuti osolte a opepřete.
  5. Podávejte teplé s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *