Objevte recept na dušené hovězí s fazolemi, který přináší bohatou chuť a výživu do vašeho stolu. Jedná se o klasické jídlo s jednoduchou přípravou, která zapůsobí na každého milovníka masa. V tomto receptu se snoubí kvalitní hovězí maso s fazolemi a dalšími ingrediencemi, což vytváří útulnou a sycenou pokrm pro chladné dny. Ideální na rodinný oběd nebo večer. Přečtěte si, jak krok za krokem připravit toto lahodné jídlo, které potěší vaše chuťové pohárky a zahřeje vás odvnitř.

Suroviny

  • 500 g hovězího masa (např. plec nebo kližka)
  • 1 plechovka červených fazolí (asi 400 g)
  • 2 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte maso: maso nakrájejte na kostky a osolte je a opepřete.
  2. V kastrolu rozehřejte olej a na středně silném ohni osmahněte hovězí maso dohněda.
  3. Maso vyjměte a na zbývajícím tuku osmahněte jemně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek dozlatova.
  4. Přidejte na kolečka nakrájené mrkve a chvíli je restujte spolu s cibulí a česnekem.
  5. Vraťte maso zpět do kastrolu, přisypejte mletou papriku, tymián a zamíchejte.
  6. Zalijte hovězím vývarem a nechte pomalu dusit pod pokličkou na mírném ohni asi 1-1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Opláchněte fazole pod studenou vodou a přidejte je do kastrolu. Vařte dalších 15-20 minut.
  8. Konečně dochutíme solí a pepřem podle chuti a můžeme podávat. Dušené hovězí s fazolemi je vynikající s bílým chlebem nebo knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *