Objevte recept na dušené hovězí s fazolemi, který přináší bohatou chuť a výživu do vašeho stolu. Jedná se o klasické jídlo s jednoduchou přípravou, která zapůsobí na každého milovníka masa. V tomto receptu se snoubí kvalitní hovězí maso s fazolemi a dalšími ingrediencemi, což vytváří útulnou a sycenou pokrm pro chladné dny. Ideální na rodinný oběd nebo večer. Přečtěte si, jak krok za krokem připravit toto lahodné jídlo, které potěší vaše chuťové pohárky a zahřeje vás odvnitř.
Suroviny
- 500 g hovězího masa (např. plec nebo kližka)
- 1 plechovka červených fazolí (asi 400 g)
- 2 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 lžíce oleje
- 400 ml hovězího vývaru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Nejprve si připravte maso: maso nakrájejte na kostky a osolte je a opepřete.
- V kastrolu rozehřejte olej a na středně silném ohni osmahněte hovězí maso dohněda.
- Maso vyjměte a na zbývajícím tuku osmahněte jemně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek dozlatova.
- Přidejte na kolečka nakrájené mrkve a chvíli je restujte spolu s cibulí a česnekem.
- Vraťte maso zpět do kastrolu, přisypejte mletou papriku, tymián a zamíchejte.
- Zalijte hovězím vývarem a nechte pomalu dusit pod pokličkou na mírném ohni asi 1-1,5 hodiny, dokud maso není měkké.
- Opláchněte fazole pod studenou vodou a přidejte je do kastrolu. Vařte dalších 15-20 minut.
- Konečně dochutíme solí a pepřem podle chuti a můžeme podávat. Dušené hovězí s fazolemi je vynikající s bílým chlebem nebo knedlíky.




