Vyzkoušejte jedinečný recept na Arepas s avokádovým guacamolem a připravte si lahodné kukuřičné placky plněné šťavnatým avokádem. Tento tradiční venezuelský pokrm je snadno připravitelný a skvěle chutná. Nechte se okouzlit kombinací křehkých arepas a krémového guacamolu s českým nádechem. S tímto receptem si určitě uděláte radost! Buďte kreativní a vyzkoušejte nové chuťové kombinace s arepasem a avokádem.

Suroviny

  • 2 šálky předvařeného kukuričného mouky
  • 2 šálky vody
  • 1 avokádo
  • 1 rajče
  • 1 limetka
  • 1/2 cibule
  • 1/4 jalapeño paprička
  • 1 stroužek česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Smíchejte kukuričnou mouku s vodou a sůlí a vytvořte těsto.
  2. Těsto nechte odpočinout asi 10 minut.
  3. Vytvarujte kuličky z těsta a rozetřete je do placků.
  4. Připravte si pánev s olejem a opékejte arepas z obou stran, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  5. Pro guacamole oloupejte avokádo, nakrájejte na kostičky a rozmixujte s limetkovou šťávou, nasekaným rajčetem, cibulí, jalapeño papričkou, drceným česnekem, solí a pepřem.
  6. Servírujte arepas s avokádovým guacamolem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *