Zkuste připravit lahodné arepas s pikantním kuřecím masem! Tento tradiční venezuelský pokrm je plný chutí a perfektní na rychlou večeři. Recept je jednoduchý a rychlý k přípravě, takže ho můžete snadno zařadit do svého jídelníčku. Nechte se okouzlit exotickými chutěmi!
Suroviny
- 2 hrnky smaženého kukuřičného mouky (masa harina)
- 1 ¾ hrnku teplé vody
- 1 lžička soli
- 400 g kuřecího masa
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 jalapeňo paprička, jemně nasekaná
- 1 lžička papriky
- 1 lžička koriandru
- Sůl a pepř dle chuti
- Olej na smažení
Postup
- V míse smíchejte kukuřičnou mouku, vodu a sůl, dokud nevznikne hladké těsto. Přikryjte a nechte odpočívat asi 10 minut.
- Mezitím osolte a opepřete kuřecí maso a osmahněte ho na pánvi s trochou oleje, dokud není zlatě hnědé. Přidejte cibuli, rajčata, jalapeňo papričku, papriku a koriandr a restujte 5 minut.
- Vytvarujte malé kuličky z těsta arepas a rozetřete je na tloušťku asi 1 cm.
- Smažte arepas na rozpálené pánvi s trochou oleje z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé, asi 5 minut z každé strany.
- Rozpůlíme arepas a naplníme je pikantním kuřecím masem. Podávejte teplé a můžete je doplnit avokádem nebo koriandrem. Dobrou chuť!




