Zkuste připravit lahodné arepas s pikantním kuřecím masem! Tento tradiční venezuelský pokrm je plný chutí a perfektní na rychlou večeři. Recept je jednoduchý a rychlý k přípravě, takže ho můžete snadno zařadit do svého jídelníčku. Nechte se okouzlit exotickými chutěmi!

Suroviny

  • 2 hrnky smaženého kukuřičného mouky (masa harina)
  • 1 ¾ hrnku teplé vody
  • 1 lžička soli
  • 400 g kuřecího masa
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 jalapeňo paprička, jemně nasekaná
  • 1 lžička papriky
  • 1 lžička koriandru
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Olej na smažení

Postup

  1. V míse smíchejte kukuřičnou mouku, vodu a sůl, dokud nevznikne hladké těsto. Přikryjte a nechte odpočívat asi 10 minut.
  2. Mezitím osolte a opepřete kuřecí maso a osmahněte ho na pánvi s trochou oleje, dokud není zlatě hnědé. Přidejte cibuli, rajčata, jalapeňo papričku, papriku a koriandr a restujte 5 minut.
  3. Vytvarujte malé kuličky z těsta arepas a rozetřete je na tloušťku asi 1 cm.
  4. Smažte arepas na rozpálené pánvi s trochou oleje z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé a křupavé, asi 5 minut z každé strany.
  5. Rozpůlíme arepas a naplníme je pikantním kuřecím masem. Podávejte teplé a můžete je doplnit avokádem nebo koriandrem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *