Argentinské bifteky s chimichurrim jsou lahodné a šťavnaté pokrm, který vás vrátí přímo do argentinských ulic. Tento recept kombinuje grilované bifteky s tradičním chimichurrim, osvěžující bylinkovou omáčkou plnou chuti. Naučte se, jak připravit tuto lahůdku a překvapte své blízké nezapomenutelnou večeří.

Suroviny

  • 4 kusy argentinských bifteků
  • 1/2 šálku oleje
  • 1/4 šálku červeného vinného octa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1/2 šálku nasekaného petrželového lístku
  • 4 stroužky česneku, nasekaného
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • 1 lyžička mleté papriky
  • 1/2 lyžičky mletého červeného pepře
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. V miske zmiešajte olej, vinný ocot, cibuľu, petržel, cesnak, oregano, papriku, červený pepř, soľ a korenie. Vytvorte marinádu.
  2. Bifteky vložte do misky a prelejte marinádou. Nechajte odpočívať v chladničke aspoň 2 hodiny alebo cez noc.
  3. Grilujte bifteky na rozpálenom grile alebo v panvici, kým nie sú dobre prepečené podľa vašej chuti.
  4. Servírujte s čerstvým chimichurrim a prílohou podľa vlastného výberu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *