Zahřejte si domovskou pekárnu s naším receptem na kvašený banánový chléb. Tento lahodný, vláčný chléb je plný přírodních ingrediencí a bude váš nový oblíbený pokrm na snídani nebo svačinu. Sledujte náš jednoduchý recept a pusťte se do pečení ještě dnes!
Suroviny
- 3 zralé banány
- 1 šálek hladké mouky
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 1/4 šálku rostlinného oleje
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 180°C a připravíme si formu na pečení chleba.
- V míse rozmačkáme banány vidličkou dohladka.
- Poté přidáme olej, vanilkový extrakt a moučkový cukr a důkladně promícháme.
- Do banánové směsi postupně vmícháme hladkou mouku, jedlou sodu, sůl a skořici, dokud není směs hladká a bez hrudek.
- Těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v troubě po dobu 45-50 minut, nebo dokud není chléb dovnitř propečený.
- Hotový chléb necháme vychladnout a podáváme podle chuti, například s máslem či medem.




