Argentinský hovězí biftek s chimichurri je lahodný recept plný argentinských chutí a vůní. Díky pikantnímu chimichurri omáčce se biftek stane neodolatelně aromatickým a chutným. Vyzkoušejte tento jednoduchý a rychlý recept na argentinský biftek a udělejte si malou ochutnávku argentinské kuchyně přímo v pohodlí vaší domácnosti.
Suroviny
- 4 kusy hovězího bifteku
- 1/2 šálku čerstvé petržele (nasekané)
- 1/4 šálku čerstvého koriandru (nasekané)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- 1/2 lžičky mleté papriky
Postup
- Připravte si chimichurri omáčku: V mixéru smíchejte nasekanou petržel, koriandr, česnek, olivový olej, ocet, sůl, pepř a papriku. Mixujte, dokud není směs hladká.
- Grilujte bifteky podle vaší oblíbené úpravy.
- Servírujte hovězí bifteky se chimichurri omáčkou na vrchu.




