Steak s chimichurri omáčkou je lahodný argentinský pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje šťavnatý steak s pikantní chimichurri omáčkou plnou bylinek a koření. Nechte se okouzlit tímto lahodným pokrmem a připravte si ho i doma díky našemu jednoduchému receptu.
Suroviny:
- 4 kusy steaku (ribeye, filet mignon)
- 1/2 šálku čerstvé nasekané petrželky
- 3 stroužky česneku, nasekaného
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžička sušeného oregana
- 1/2 lžičky mletého červeného pepře
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Vo veľkej mise zmiešajte petrželku, česnek, olivový olej, vínny ocot, oregano, červený pepř, soľ a korenie.
- Steaky osušte utierkou a opečte ich na grile alebo panvici podľa preferencie.
- Po upečení nechajte steaky odpočívať asi 5 minút.
- Servírujte steaky s chimichurri omáčkou na vrchu.




