Užijte si dokonale grilovanou picanhu, tradiční brazilský steak, který v sobě ukrývá skvělou chuť a šťavnatost. V našem receptu najdete jednoduchý postup, jak picanhu připravit přímo na grilu spolu s aromatickou kukuřicí. Skvělý tip na letní grilování s přáteli nebo rodinou. Nenechte si ujít tento chutný recept, který oslní každého milovníka masa!

Suroviny

  • 1 kg picanha (brazilský hovězí steak)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky mořské soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 2 celé kukuřice na klasu
  • Máslo
  • Čerstvá petržel nebo jiné bylinky pro ozdobu

Postup

  1. Předehřejte gril na střední až vysokou teplotu.
  2. Picanhu očistěte a osušte papírovými ručníky.
  3. Maso potřete olivovým olejem a rovnoměrně osolte a opepřete.
  4. Položte maso na gril tukem dolů a grilujte přibližně 5 minut, dokud se tuk nerozpustí a kůže nezačne křupat.
  5. Otočte maso a grilujte dalších 5-7 minut pro středně propečený stupeň, nebo dle vašich preferencí.
  6. Během grilování picanhy, očistěte kukuřici a zabalte ji do hliníkové folie s kouskem másla.
  7. Grilujte kukuřici na grilu zhruba 10-15 minut, čas od času ji otočte, aby se rovnoměrně ugrilovala ze všech stran.
  8. Po upečení maso nechejte 5 minut odpočívat pod alobalovou folií.
  9. Pokrájejte picanhu proti vláknům na tenké plátky.
  10. Servírujte picanhu s kukuřicí a posypte čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *