Objavte kouzlo brazilské kuchyně s receptem na pikantní krevety Moqueca! Tento exotický a chutný pokrm kombinuje čerstvé krevety s bohatou omáčkou z kokosového mléka, rajčat a paprik, okořeněnou čerstvým koriandrem a pikantními chilli papričkami. Ideální recept pro milovníky mořských plodů a pikantních chutí, který přinese kousek tropické Brazílie přímo na váš jídelní stůl. Vsaďte na neotřelé chutě a připravte si Moqueca k obědu nebo večeři – zaručeně si pochutnáte!
Suroviny
- 500g krevet, oloupaných a vyčištěných
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 4 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 červená cibule, nakrájená na tenké plátky
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na proužky
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- Špetka cayenského pepře
- 400g konzervovaných rajčat v kusech
- 1 plechovka kokosového mléka (400 ml)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvé koriandrové listy pro ozdobu
Postup
- V míse smíchejte krevety s limetkovou šťávou, česnekem, solí a pepřem. Nechte marinovat alespoň 10 minut.
- Na velké pánvi nebo v hluboké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte cibuli dozlatova. Přidejte obě papriky a restujte další 3 minuty.
- Přidejte mletou papriku a cayenský pepř, promíchejte a ihned poté přidejte rajčata i s nálevem. Vařte na mírném ohni asi 5 minut.
- Nakonec do pánve přidejte marinované krevety i s marinádou a kokosové mléko. Zahřívejte, dokud krevety nebudou úplně hotové, což by mělo trvat asi 5 minut. Během vaření občas promíchejte.
- Ochutnejte a podle potřeby dosolte a opepřete. Ozdobte čerstvými koriandrovými listy.
- Podávejte teplé, ideálně s rýží nebo čerstvým pečivem.




