Vyzkoušejte lahodné kuřecí empanadas se salsou criolla! Tato tradiční jihoamerická lahůdka je plná šťavnatého kuřecího masa a kořeněné salsy criolla. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Zkuste tento recept ještě dnes!

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 rajče
  • 1 paprika
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • 6 kukuřičných placků (empanada těsto)
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi osmažte nakrájenou cibuli, stroužek česneku a nasekané kuřecí maso.
  2. Přidejte nakrájené rajče, papriku a koření (mletou papriku, kmín, koriandr, sůl a pepř).
  3. Těsto na empanadas rozválejte a do každého plánku dejte lžíci náplně.
  4. Okraje těsta spojte a vytvarujte tvar půlměsíce.
  5. Empanadas smažte na rozpáleném oleji dozlatova.
  6. Na mísy servírujte empanadas se salsou criolla, což je pikantní omáčka z rajčat, cibule, papriky a koření.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *