18. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Plněné pampelišky s masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na plněné pampelišky s masem. Měkké a šťavnaté masové plnění ve spojení s křupavými pampeliškovými lístky vytvoří jedinečnou kombinaci chutí. Ideální pokrm pro milovníky tradiční domácí kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si toto lahodné jídlo snadno doma.

Suroviny

  • 12 pampelišek
  • 300 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • stroužek chleba namočený v mléce
  • sůl, pepř, mletá paprika
  • olej na smažení

Postup

  1. Plněné pampelišky jsou skvělým jarním jídlem! Nejprve si připravíme nádivku z masa. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Smícháme je s mletým masem, namočeným chlebem, rozšlehaným vejcem a kořením podle chuti.
  2. Pampelišky očistíme a necháme je oschnout. Poté do každé pampelišky vložíme trochu připravené nádivky. Můžeme je zkusit uzavřít a trochu zhladit rukou.
  3. Připravené pampelišky opatrně osmažíme na pánvi s horkým olejem z obou stran dozlatova.
  4. Hotové plněné pampelišky podáváme teplé s bramborami nebo chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *