20. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit křupavá kuřecí křídla Buffalo-style s pikantní omáčkou z másla a hořčice. Tento populární recept ze Sixties America je ideální pro milovníky pikantních pochutin. S trochou dovednosti a trpělivosti si můžete vychutnat lahodné křidýlka přímo z vaší kuchyně. Nechte se inspirovat a vytvořte si vlastní chuťovou explozi!
Suroviny
- 1 kg kuřecích křídel
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku másla
- 1/2 hrnku ostré omáčky (např. Tabasco)
- 2 stroužky česneku, prolisované
- Sůl
- Pepř
Postup
- Nejprve si předehřejte troubu na 200°C.
- Křídla omyjte a osušte papírovým ubrouskem.
- V misce smíchejte mouku, sůl a pepř.
- Křídla obalte v mouce a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Předpečte je v troubě asi 25 minut, dokud nejsou křupavá.
- Mezitím si připravte omáčku tím, že rozehřejete máslo a osmahněte česnek.
- Přidejte ostrou omáčku a nechte vše spolu provařit asi 5 minut.
- Po upečení křídel je zabalte v omáčce a důkladně promíchejte.
- Podávejte s dipem z bílého jogurtu a nakrájeným zeleným salátem.




