23. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Hovězí s chimichurri omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné hovězí maso podávané s pikantní chimichurri omáčkou je skvělou volbou pro milovníky argentinské kuchyně. Tento recept přináší kombinaci šťavnatého masa s osvěžující a intenzivní chimichurri omáčkou, která dokonale doplní jeho chuť. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa (např. roštěnec nebo steak)
  • 1/2 šálku oleje
  • 1/4 šálku octa
  • 1/2 šálku petrželové natě
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1 čajová lžička červené papriky
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1/2 čajové lžičky pepře

Postup:

  1. Smíchejte olej, ocet, petržel, česnek, oregano, papriku, sůl a pepř ve velké míse.
  2. Přidejte nakrájené hovězí maso a nechte marinovat minimálně 30 minut (ideálně přes noc).
  3. Grilujte maso na rozpáleném grilu podle vaší chuti – rare, medium, well done.
  4. Po upečení nechte maso odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
  5. Servírujte s chimichurri omáčkou a dobré chuti!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *