5. 9. 2025
Autor: Stanislav Urban
Moqueca z tresčího filé
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si ohromující brazilský pokrm přímo u vás doma! „Moqueca z tresčího filé“ je tradiční brazílie recept plný chutí a aromat, který obsahuje tresčí filety, kokosové mléko, čerstvé byliny a koření. Tento jednoduchý a zdravý recept je perfektní pro rodinný oběd nebo večeře. Krok za krokem, jak připravit lahodnou moquecu, naleznete zde. Užijte si exotickou chutě Brazílie bez odletu z domova!

Suroviny

  • 500 g tresčího filé, nakrájeného na kousky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 velká cibule, nakrájená na kroužky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 žlutá paprika, nakrájená na proužky
  • 3 rajčata, nakrájená na plátky
  • 1 lžička papriky
  • 1 svazek koriandru, nasekaný
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce palmového oleje (nebo jiného oleje)

Postup

  1. Tresčí filé osolte, opepřete a pokapejte limetkovou šťávou. Nechte odstát asi 15 minut.
  2. Ve velké pánvi na středním ohni zahřejte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte česnek, papriky, papriku a rajčata. Restujte, dokud nejsou zelenina měkká.
  4. Přidejte ošetřené filé tresky a vařte dalších 5 minut.
  5. Zalejte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte zvolna vařit po dobu 15-20 minut nebo dokud není ryba plně uvařená.
  6. Před podáváním posypte nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *