7. 9. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný brazilský recept na dušený pstruh s exotickou tropickou omáčkou. Tento jednoduchý a zdravý pokrm vám přinese do domova chuť slunné Brazílie a jistě potěší všechny milovníky rybích pokrmů. Sledujte návod a užijte si exotickou chuťovou explozi!
Suroviny
- 4 filety pstruha
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 200 ml kokosového mléka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- šťáva z 1 limetky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a papriky a necháme krátce restovat.
- Přidáme koření (kurkuma, koriandr, kmín) a zalijeme kokosovým mlékem.
- Poklademe do omáčky pstruha a necháme dusit přibližně 15 minut, dokud maso není hotové.
- Před podáváním přelijeme limetkovou šťávou a dochutíme solí a pepřem.




