9. 10. 2025
Autor: Stanislav Urban
Brazílie kukuřičná polévka s kuřetem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte lahodnou chuť Brazílie s naším receptem na kukuřičnou polévku s kuřetem! Tato bohatá a pestrá polévka kombinuje sladkost kukuřice s voňavým kuřetem a čerstvými bylinkami, což je ideální spojení pro každé roční období. Recept je jednoduchý na přípravu a jistě zahřeje každého milovníka exotických chutí. Připravte si kus Brazílie přímo u vás doma s naším krok za krokem návodem a užijte si jedinečný gastronomický zážitek!

Suroviny

  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 500 g kuřecích prsíček bez kosti a kůže, nakrájených na kousky
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • 400 g mražené nebo čerstvé kukuřice
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1/2 lžičky chilli prášku (volitelně)
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • Koriandr nebo petržel na ozdobu
  • Limonová nebo citronová šťáva pro dochucení (volitelně)

Postup

  1. Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej na střední teplotě.
  2. Přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte asi 5 minut, dokud cibule nezezlátne.
  3. Přidejte nakrájené kuřecí kousky a smažte, dokud nebudou z všech stran opečené.
  4. Přimíchejte obě nakrájené papriky a smažte další 2-3 minuty.
  5. Přisypejte mletou papriku a chilli, promíchejte a za stálého míchání smažte další minutu.
  6. Přidejte kukuřici a kuřecí vývar, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 15 minut.
  7. Solíte a pepřete podle chuti.
  8. Přilijte smetanu a míchejte, dokud se polévka neohřeje, ale nevařte.
  9. Polévku ochuťte limonovou nebo citronovou šťávou podle chuti a před podáváním posypte koriandrem nebo petrželí.
  10. Podávejte teplou, ideálně s kouskem chleba nebo plackou na sání rybního vývaru.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *