9. 10. 2025
Autor: Stanislav Urban

zdroj: Recepty 24/7
Objevte lahodnou chuť Brazílie s naším receptem na kukuřičnou polévku s kuřetem! Tato bohatá a pestrá polévka kombinuje sladkost kukuřice s voňavým kuřetem a čerstvými bylinkami, což je ideální spojení pro každé roční období. Recept je jednoduchý na přípravu a jistě zahřeje každého milovníka exotických chutí. Připravte si kus Brazílie přímo u vás doma s naším krok za krokem návodem a užijte si jedinečný gastronomický zážitek!
Suroviny
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nasekaná
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 500 g kuřecích prsíček bez kosti a kůže, nakrájených na kousky
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1 zelená paprika, nakrájená
- 400 g mražené nebo čerstvé kukuřice
- 1 lžička mleté papriky
- 1/2 lžičky chilli prášku (volitelně)
- 1 litr kuřecího vývaru
- 250 ml smetany na vaření
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Koriandr nebo petržel na ozdobu
- Limonová nebo citronová šťáva pro dochucení (volitelně)
Postup
- Na velké pánvi nebo v hrnci rozehřejte olej na střední teplotě.
- Přidejte nasekanou cibuli a česnek a smažte asi 5 minut, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte nakrájené kuřecí kousky a smažte, dokud nebudou z všech stran opečené.
- Přimíchejte obě nakrájené papriky a smažte další 2-3 minuty.
- Přisypejte mletou papriku a chilli, promíchejte a za stálého míchání smažte další minutu.
- Přidejte kukuřici a kuřecí vývar, přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 15 minut.
- Solíte a pepřete podle chuti.
- Přilijte smetanu a míchejte, dokud se polévka neohřeje, ale nevařte.
- Polévku ochuťte limonovou nebo citronovou šťávou podle chuti a před podáváním posypte koriandrem nebo petrželí.
- Podávejte teplou, ideálně s kouskem chleba nebo plackou na sání rybního vývaru.




