10. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Tapa de ojo infierno
zdroj: Recepty 24/7

Tapa de ojo infierno je pikantní španělské jídlo, které spojuje chutě králičího maso s ostrým chorizo ​​a pepřem. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří milují pikantní pokrmy a rádi experimentují s novými chutěmi. Vyzkoušejte tento lahodný recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 2 kusy hovězího oka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 jalapeño paprička, očištěná a nakrájená na tenké proužky
  • 1 lžička papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm česnek a cibuli, dokud nezačnou lehce hnědnout.
  2. Přidáme rajče, papriku a jalapeño papričku a vaříme asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
  3. Přikryjeme poklicí a vaříme dalších 10 minut, dokud se omáčka neztuhně.
  4. Mezitím osolíme a opepříme hovězí oči a zprudka je opečeme na pánvi z obou stran, tak aby zůstaly středně-krvavé.
  5. Podáváme hovězí oči zalité omáčkou zeleniny, posypané paprikou. Podáváme s plátkem chleba nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *