13. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská grilovaná masa s chimichurri
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská grilovaná masa s chimichurri je lahodný pokrm plný chuti, který si zamilují všichni milovníci grilování. Chimichurri omáčka dodává masu pikantní a osvěžující chuť, která vás rozhodně dostane. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se přímo na argentinský grill!

Suroviny:

  • 1 kg hovězího masa (rebríček, hanger steak nebo flank steak)
  • 2 česnekové stroužky, nakrájené na jemno
  • 1 červená cibule, nakrájená na kolečka
  • Čerstvý tymián a rozmarýn
  • Sůl a pepř
  • Olivový olej

Postup:

  1. Nejprve si připravte chimichurri: smíchejte česnek, petrželku, citronovou šťávu, červený ocet, červenou papriku, sůl a pepř v mixéru a mixujte dohladka.
  2. Nařežte maso na menší kusy, osolte, opepřete a potřete olivovým olejem.
  3. Grilujte maso na rozpálené grilovací pánvi nebo grilu asi 3-4 minuty z každé strany (dle preferovaného stupně propečení).
  4. Po upečení nechte maso odpočinout asi 5 minut, poté nakrájejte na tenké plátky.
  5. Servírujte s chimichurri omáčkou a doplňte čerstvým tymiánem a rozmarýnem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *