29. 10. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Cizrna se šťavnatým vepřovým masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné jídlo – cizrnu se šťavnatým vepřovým masem. Skvělá kombinace chutí a vůní, která potěší všechny milovníky tradičních českých pokrmů. S námi bude vaření snadné a výsledek vás určitě nenechá chladnými. Zkuste to ještě dnes!

Suroviny

  • 400g cizrny
  • 500g vepřového masa (krkovice nebo kýta)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravte všechny suroviny.
  2. Cizrnu dejte přes noc namočit do vody.
  3. Maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete ho.
  4. Na pánvi si osmažte nakrájenou cibuli a česnek na oleji.
  5. Přidejte maso a osmahněte ho z obou stran.
  6. Přidejte kmín a koriandr a promíchejte.
  7. Přidejte rajčatový protlak a zalijte vodou tak, aby maso bylo ponořené.
  8. Vložte cizrnu a nechte vařit asi 1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké.
  9. Případně dochuťte solí a pepřem a podávejte s chlebem nebo rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *