1. 11. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční český pokrm – houskový knedlík s vepřovým knedlo zelo. S jemnými houskovými knedlíky a lahodným vepřovým masem v omáčce zelí si pochutnáte na skvělém pokrmu plném chutí a tradice. S naším receptem připravíte lahodné jídlo, které potěší celou rodinu. Nečekejte a vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 400g houskových knedlíků
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Ve větším hrnci si připravíme vodu a přivedeme ji k varu.
- Do vroucí vody vložíme houskové knedlíky a vaříme je podle návodu na obalu.
- V druhém hrnci si na oleji osmažíme nakrájené vepřové maso.
- Přidáme na tenké proužky nakrájené zelí a osmahneme společně s masem.
- Po chvilce přidáme koření podle chuti – sůl, pepř a majoránku.
- Po uvaření knedlíků je vyjmeteme a necháme okapat.
- S hotovým masem a zelím podáváme houskové knedlíky.




