2. 11. 2025
Autor: Stanislav Urban
Brazílské kukuřičné chleby Pão de Milho
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chuť Brazílie s receptem na Pão de Milho, tradiční kukuřičné chleby, které dodají exotický nádech vašemu stolování. Tento jednoduchý recept kombinuje kukuřičnou mouku a kondenzované mléko, čímž vytváří perfektně vláčné a lehce sladké pečivo. Ideální pro snídani, svačinu nebo jako doplněk k vašim oblíbeným jídlům. Upečte si kus Brazílie doma s naším krok za krokem receptem a nechte se unést jedinečnou chutí Pão de Milho!

Suroviny

  • 200 ml mléka
  • 100 g másla
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 čajová lžička soli
  • 2 vejce
  • 250 g kukuřičné mouky
  • 2 polévkové lžičky kypřicího prášku do pečiva

Postup

  1. V malém hrnci přiveďte k varu mléko, máslo, cukr a sůl. Nechte máslo úplně rozpustit, ale dávejte pozor, aby směs nepřekypěla.
  2. Sundejte hrnec z ohně a nechejte směs vychladnout na teplotu pokojovou.
  3. V míse rozšlehejte vejce a postupně je vmíchejte do vychladlé mléčné směsi.
  4. Přidejte kukuřičnou mouku smíchanou s kypřicím práškem a míchejte, dokud nebude těsto hladké a bez hrudek.
  5. Předehřejte troubu na 180°C a vymažte formy na muffiny máslem nebo olejem.
  6. Rozdělte těsto rovnoměrně mezi připravené formy.
  7. Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 až 25 minut nebo dokud chlebíčky nezhnědnou a na dotyk nejsou pevné.
  8. Vyjměte chleby z trouby a nechte je chvíli vychladnout na mřížce, než je vyklopíte z forem.
  9. Podávejte teplé nebo v pokojové teplotě.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *