8. 11. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Empanadas argentinské kuchyně
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte domácí recept na lahodné Empanadas, oblíbené argentinské pokrmy plněné masem, sýrem a dalšími lahodnými ingrediencemi. Tento tradiční kuchařský poklad zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky a přinese vám kousek argentinské kultury přímo do vaší kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si ty nejlepší Empanadas, které si můžete dát k obědu, večeři nebo jako lahodnou svačinu.

Suroviny:

  • 500g hladké mouky
  • 200g másla
  • 1 vejce
  • 1 šálek vody
  • 500g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, rozmačkané
  • 1 čajová lžička koriandru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Smíchejte mouku s máslem, vejcem a vodou, těsto vypracujte a nechte odpočívat 30 minut.
  2. Na pánvi osmahněte cibuli s česnekem, přidejte mleté maso a restujte dozlatova.
  3. Přidejte koriandr, sůl a pepř a nechte vychladnout.
  4. Těsto rozválejte na tenké pláty a vykrájejte kolečka.
  5. Na každé kolečko dejte lžíci náplně, uzavřete do tvaru půlměsíce a kraje přehněte.
  6. Empanadas dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut nebo dokud nezezlhnou.
  7. Podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo studené jako občerstvení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *