8. 11. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte domácí recept na lahodné Empanadas, oblíbené argentinské pokrmy plněné masem, sýrem a dalšími lahodnými ingrediencemi. Tento tradiční kuchařský poklad zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky a přinese vám kousek argentinské kultury přímo do vaší kuchyně. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si ty nejlepší Empanadas, které si můžete dát k obědu, večeři nebo jako lahodnou svačinu.
Suroviny:
- 500g hladké mouky
- 200g másla
- 1 vejce
- 1 šálek vody
- 500g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 čajová lžička koriandru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Smíchejte mouku s máslem, vejcem a vodou, těsto vypracujte a nechte odpočívat 30 minut.
- Na pánvi osmahněte cibuli s česnekem, přidejte mleté maso a restujte dozlatova.
- Přidejte koriandr, sůl a pepř a nechte vychladnout.
- Těsto rozválejte na tenké pláty a vykrájejte kolečka.
- Na každé kolečko dejte lžíci náplně, uzavřete do tvaru půlměsíce a kraje přehněte.
- Empanadas dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 20 minut nebo dokud nezezlhnou.
- Podávejte teplé jako hlavní jídlo nebo studené jako občerstvení.




