10. 11. 2025
Autor: Stanislav Urban

zdroj: Recepty 24/7
Objevte dokonalý recept na vepřové žebírka na grilu, který vás krok za krokem provede přípravou šťavnatých a křupavých žebírek, ideálních pro letní barbeque. Využijte naše tipy na marinády a techniky grilování, aby vaše žebírka byla neodolatelně chutná. Připravte si ty nejlepší vepřové žebírka s naším ověřeným receptem!
Suroviny
- 1 kg vepřových žeber
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 3 stroužky česneku
- BBQ omáčka podle chuti
Postup
- V míse smíchejte olivový olej, mletou papriku, sůl, pepř, tymián a prolisovaný česnek.
- Žebírka očistěte a osušte pomocí papírových ručníků.
- Marinádou potřete obě strany žebírek a nechte je marinovat alespoň 2 hodiny v chladničce, ideálně přes noc.
- Gril předehřejte na střední teplotu.
- Grilovaná žebírka položte na gril a grilujte 20-30 minut, přičemž je občas otočte a potírejte BBQ omáčkou, dokud nejsou krásně propečená a karamelizovaná.
- Hotová žebírka nechte chvíli odpočinout a poté servírujte s dalšími porcemi BBQ omáčky a oblibenými přílohami.




