15. 11. 2025
Autor: Stanislav Urban
Moqueca z bahijské ryby
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si⁣ tradiční⁤ brazilský pokrm plný chutí s naším receptem‍ na ‌Moqueca ⁢z⁣ bahijské ryby. Tento rybí guláš s⁣ vůněmi kokosového mléka a palmového oleje vás přenese přímo na ‍slunné ⁢pláže Bahie. Objvěte krok za ⁢krokem,​ jak si snadno vykouzlit ⁢exotické rybí ⁣ragú ‌s čerstvými rajčaty, paprikami a ⁤bohatým kořením. Ideální​ jídlo⁣ pro každou⁢ příležitost, ať už ‍hledáte něco speciálního pro rodinný​ oběd nebo ‌večeři⁤ s ‌přáteli.

Suroviny

  • 500 g bílé ryby (např. ⁤treska, ​tilápie)
  • 2 lžíce ⁢limetkové šťávy
  • 4‍ stroužky česneku, rozdrcené
  • Sůl a černý pepř dle⁣ chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ⁣velká⁣ cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 1 ⁣zelená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 3 rajčata, nakrájená‌ na kostičky
  • 1 lžička papriky
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 hrst⁣ čerstvého koriandru, nasekaného

Postup

  1. Rybu umyjte, osušte,​ pokapejte limetkovou šťávou a‍ posypte česnekem. Osolte a opepřete. Nechte marinovat alespoň ⁣15 minut.
  2. V ⁤kastrolu​ rozehřejte‌ olivový ‍olej a restujte cibuli dozlatova. Přidejte papriky​ a restujte ‍dalších 5 minut.
  3. Přidejte papriku a rajčata. Kuchtěte na středním plameni asi ​5 minut, ⁤dokud ⁤se‍ rajčata nerozměknou.
  4. Přidejte ‍marinovanou rybu i ‍s⁤ marinádou‌ a nechte vařit​ dalších 10 minut,⁢ dokud ryba není skoro hotová.
  5. Zalijte⁣ kokosovým mlékem‌ a povařte opatrně dalších 5-10 minut, než je ‍ryba ‌plně uvařená a omáčka se ⁤krásně spojí.
  6. Před⁤ podáváním posypte koriandrem. Podávejte⁣ s rýží nebo jako samostatný pokrm.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *