19. 11. 2025
Autor: Stanislav Urban
Kuře pečené na slanině
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si chutné kuře pečené na slanině s tímto jednoduchým receptem! Objevte ⁣krok za krokem postup, jak dosáhnout ⁤perfektně křupavé ⁤kůže​ a šťavnatého masa díky obalení v slanině. Ideální volba pro rodinný oběd nebo slavnostní večeři. Navštivte naši stránku pro​ více‌ tipů a ⁣triků na přípravu tohoto⁢ lahodného pokrmu.

Suroviny

  • 1 celé kuře (přibližně 1,5 kg)
  • 200 g uzené‍ slaniny ve slajsu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička rozmarýnu
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 250 ‍ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)

Postup

  1. Předehřejte troubu⁤ na ⁤190°C.
  2. Kuře důkladně omyjte a osušte papírovými ručníky.
  3. Vnější⁢ i⁣ vnitřní část ⁢kuřete osolte, opepřete a potřete olivovým olejem. Rozdrcený česnek smíchejte s tymiánem a rozmarýnem a tuto směs vtírejte ⁤dovnitř ⁣i na povrch kuřete.
  4. Kuře obalte plátky ​slaniny tak, aby bylo celé pokryto. Slaninu můžete ⁤upevnit ⁢pomocí kuchyňské šňůrky.
  5. Vložte‌ kuře do pekáče. Pod kuře přidejte vývar ⁣a dále pečte v předehřáté troubě asi 1‌ hodinu a 15⁣ minut, nebo dokud teploměr vložený do nejtlustší části ​stehna neukáže 75°C.
  6. Během⁤ pečení ‌kuře několikrát přelijte výpekem, který se vytvoří v pekáči, aby bylo krásně šťavnaté a aby‍ slanina zůstala vláčná a nevysušila ⁣se.
  7. Hotové kuře vyjměte z trouby a nechte 10‌ minut odpočívat pod alobalovým​ krytem, než ho budete krájet. To umožní masu, aby se šťávy redistribuovaly a maso zůstalo ⁢šťavnaté.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *