23. 11. 2025
Autor: Stanislav Urban

zdroj: Recepty 24/7
Objavte exotické chutě Brazílie s naším receptem na krevety v kokosovém mléce. Tento jednoduchý a rychlý recept kombinuje šťavnaté krevety s bohatou a krémovou chuťí kokosového mléka, zvýrazněné svěžestí limetky a pikantním nádechem čili. Ideální volba pro zvláštní příležitosti nebo jako lahodný večerní pokrm. Krok za krokem vás provedeme přípravou tohoto úžasného jídla, které potěší nejen milovníky mořských plodů, ale zaujme každého gurmána. Navštivte naši stránku a připravte si tento skvělý recept, který vás určitě nadchne!
Suroviny
- 500 g krevet, oloupaných a očištěných
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
- 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky mleté kurkumy
- 1 plechovka (400 ml) kokosového mléka
- 1 lžíce limetkové šťávy
- Soľ a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Čerstvý koriandr nebo petrželka na ozdobu
Postup
- V hluboké pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
- Přidejte cibuli a česnek, smažte asi 2 minuty, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte červenou papriku společně s koriandrem a kurkumou a vařte další 2 minuty, dokud se neuvolní aromata.
- Přidejte krevety a smažte asi 2-3 minuty, nebo dokud nezačnou růžovět.
- Zalijte kokosovým mlékem a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte na mírném ohni 5 minut, aby se chutě spojily a krevety byly úplně hotové.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou.
- Podávejte ozdobené čerstvým koriandrem nebo petrželkou, ideálně s rýží nebo čerstvým pečivem na nasáknutí omáčky.




