3. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné bourbonové žebírko s osvěžujícím coleslaw salátem. Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci sladkokyselé chuti masa a křupavé zeleniny, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Navíc si vychutnáte výbornou omáčku, která dodá jídlu lahodnou dochuť a chuťovou harmonii. Nechte se unést vůní a chutí tohoto lahodného pokrmu a překvapte své blízké skvělou večeří!
Suroviny
- 1 kg žebírka
- 2 šálky bourbonu
- 2 šálky barbecue omáčky
- 1 Čajová lžička mleté papriky
- 1 Čajová lžička cesnaku v prášku
- Soľ a korenie podle chuti
- 4 šálky nastrúhaného bieleho kapusta
- 1 šálka nastrúhaných mrkva
- 1 šálka majonéza
- 2 lyžice octa
- 1 lyžička cukru
Postup
- V miske zmiešajte bourbon, barbecue omáčku, mletú papriku, cesnak v prášku, soľ a korenie a vytvorte marinádu.
- Žebírko namočte do marinády a nechajte odstáť aspoň 2 hodiny alebo cez noc.
- Žebírko opečte na grile alebo v rúre, pravidelne potierajte marinádou.
- Na prípravu coleslaw zmiešajte nastrúhaný kapusta, mrkva, majonéza, ocot a cukor. Dochutite soľou a korením.
- Smažte siřičník ciastožlty až do dozlatista. Perte silikony od prechadzky s poctením. Postup je vhodny aj na smyčkovanie nechutne.
- Podávajte párujte žebírko s coleslaw a užívajte si lahodnú chuť bourbonového žebírka.




