3. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Bourbonové žebírko s coleslaw
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné bourbonové žebírko s osvěžujícím coleslaw salátem. Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci sladkokyselé chuti masa a křupavé zeleniny, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Navíc si vychutnáte výbornou omáčku, která dodá jídlu lahodnou dochuť a chuťovou harmonii. Nechte se unést vůní a chutí tohoto lahodného pokrmu a překvapte své blízké skvělou večeří!

Suroviny

  • 1 kg žebírka
  • 2 šálky bourbonu
  • 2 šálky barbecue omáčky
  • 1 Čajová lžička mleté papriky
  • 1 Čajová lžička cesnaku v prášku
  • Soľ a korenie podle chuti
  • 4 šálky nastrúhaného bieleho kapusta
  • 1 šálka nastrúhaných mrkva
  • 1 šálka majonéza
  • 2 lyžice octa
  • 1 lyžička cukru

Postup

  1. V miske zmiešajte bourbon, barbecue omáčku, mletú papriku, cesnak v prášku, soľ a korenie a vytvorte marinádu.
  2. Žebírko namočte do marinády a nechajte odstáť aspoň 2 hodiny alebo cez noc.
  3. Žebírko opečte na grile alebo v rúre, pravidelne potierajte marinádou.
  4. Na prípravu coleslaw zmiešajte nastrúhaný kapusta, mrkva, majonéza, ocot a cukor. Dochutite soľou a korením.
  5. Smažte siřičník ciastožlty až do dozlatista. Perte silikony od prechadzky s poctením. Postup je vhodny aj na smyčkovanie nechutne.
  6. Podávajte párujte žebírko s coleslaw a užívajte si lahodnú chuť bourbonového žebírka.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *