6. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na skvělou večeři plnou chutí? Vyzkoušejte náš recept na bůček v anglické omáčce! Tato lahodná kombinace měkkého bůčku a bohaté omáčky je jistým způsobem, jak potěšit vaše chuťové buňky. Podívejte se, jak snadno a rychle připravit tento lahodný pokrm a učiňte večeři nezapomenutelnou!
Suroviny
- 400 g bůčku
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 400 ml rajčatového protlaku
- 2 lžíce worchesterské omáčky
- 1 lžíce anglické hořčice
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř
Postup
- Bůček nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a osmahněte na pánvi s trochou oleje.
- Přidejte nakrájený bůček a osmahněte dozlatova.
- Přidejte rajčatový protlak, worchesterskou omáčku, anglickou hořčici a cukr. Osolte, opepřete a promíchejte.
- Poduste pokličkou do měkka cca 1,5 hodiny na mírném ohni.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou maizeny rozmíchané ve vodě.
- Po uvaření podávejte s bramborem nebo knedlíkem.




