6. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Bůček v anglické omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na skvělou večeři plnou chutí? Vyzkoušejte náš recept na bůček v anglické omáčce! Tato lahodná kombinace měkkého bůčku a bohaté omáčky je jistým způsobem, jak potěšit vaše chuťové buňky. Podívejte se, jak snadno a rychle připravit tento lahodný pokrm a učiňte večeři nezapomenutelnou!

Suroviny

  • 400 g bůčku
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 2 lžíce worchesterské omáčky
  • 1 lžíce anglické hořčice
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř

Postup

  1. Bůček nakrájejte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobno a osmahněte na pánvi s trochou oleje.
  3. Přidejte nakrájený bůček a osmahněte dozlatova.
  4. Přidejte rajčatový protlak, worchesterskou omáčku, anglickou hořčici a cukr. Osolte, opepřete a promíchejte.
  5. Poduste pokličkou do měkka cca 1,5 hodiny na mírném ohni.
  6. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou maizeny rozmíchané ve vodě.
  7. Po uvaření podávejte s bramborem nebo knedlíkem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *