17. 12. 2025
Autor: Stanislav Urban

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chutný recept na pečený losos s bylinkami, který je jednoduchý na přípravu a zároveň velmi zdravý. Tento recept kombinuje jemnost lososa s aromatickou svěžestí bylinek jako je rozmarýn, tymián a petržel. Ideální volba pro lehkou večeři nebo oslavu speciální příležitosti. Krok za krokem vám ukážeme, jak lososa správně ochutit a upéct do zlatova. Připravte si tento lahodný pokrm, který okouzlí každého milovníka ryb! Vyzkoušejte tento recept na pečený losos s bylinkami a přesvědčte se, že zdravé jídlo může být zároveň neodolatelně dobré.
Suroviny
- 4 porce lososa (po 150-200 g každá)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 citron
- 2 stroužky česneku
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 1 hrst čerstvé petrželky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Omyjte lososové filety a osušte je papírovým ručníkem.
- Pokapejte filety olivovým olejem a šťávou z poloviny citronu.
- Na jemno nasekejte česnek, koriandr a petrželku. Smíchejte v malé misce.
- Losos posypte připravenou bylinkovou směsí a osolte a opepřete.
- Losos vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě 12-15 minut, nebo dokud losos není plně upečený.
- Vyjměte z trouby a pokapejte zbylým citronovým džusem.
- Podávejte s čerstvými bylinkami a plátky citronu pro ozdobu.




