17. 12. 2025
Autor: Stanislav Urban
Pečený losos s bylinkami
zdroj: Recepty 24/7

Objevte chutný ​recept‍ na pečený losos​ s ⁤bylinkami, který je jednoduchý na přípravu⁤ a ⁣zároveň velmi⁣ zdravý. Tento recept kombinuje jemnost lososa s aromatickou svěžestí bylinek jako je rozmarýn, tymián a petržel. Ideální volba pro lehkou večeři‍ nebo ‌oslavu speciální příležitosti. Krok ‌za krokem vám ukážeme, jak lososa správně ochutit a upéct do​ zlatova. Připravte si tento lahodný pokrm, který⁤ okouzlí každého milovníka ryb! Vyzkoušejte ‌tento recept na pečený losos s bylinkami a přesvědčte se, že zdravé jídlo může být zároveň neodolatelně dobré.

Suroviny

  • 4 porce lososa (po 150-200 ​g každá)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 citron
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Omyjte lososové filety a osušte je papírovým ručníkem.
  3. Pokapejte filety olivovým olejem a šťávou‍ z poloviny citronu.
  4. Na jemno nasekejte česnek, koriandr a petrželku.⁣ Smíchejte v malé misce.
  5. Losos posypte připravenou bylinkovou směsí a osolte a opepřete.
  6. Losos ⁣vložte do pekáčku vyloženého pečicím papírem.
  7. Pečte v předehřáté troubě 12-15 minut, ⁣nebo dokud losos není plně upečený.
  8. Vyjměte z trouby a pokapejte zbylým citronovým džusem.
  9. Podávejte s čerstvými bylinkami a plátky citronu pro ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *