21. 12. 2025
Autor: Stanislav Urban

zdroj: Recepty 24/7
Tento exotický recept na krevetový koktejl s manga pochází přímo z Brazílie a je skvělou volbou pro letní párty či jako lehký, osvěžující oběd. Kombinace čerstvých krevet, zralého manga, avokáda a aromatických bylinek nejen skvěle chutná, ale je i vizuálně lákavá. Zjistěte, jak snadno připravit tento tropický pochoutku, která vás okamžitě teleportuje na slunné pobřeží Brazílie! Přečtěte si náš krok za krokem recept a tipy na dokonalou přípravu krevetového koktejlu s manga.
Suroviny
- 200 g krevet, očištěných a uvařených
- 1 zralé mango, oloupané a nakrájené na kousky
- 100 g majonézy
- 100 g zakysané smetany
- 1 limeta, šťáva
- Čerstvý koriandr, nasekaný
- 1 jalapeňo paprička, jemně nakrájená (nepovinné)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- Několik listů hlávkového salátu pro podávání
Postup
- V míse smíchejte majonézu a zakysanou smetanu.
- Přidáte šťávu z limety a dobře promíchejte.
- Přidejte jemně nasekané jalapeňo (pokud používáte), nasekaný koriandr a dochuťte solí a pepřem.
- Přidejte nakrájené mango a očištěné krevety. Vše opatrně promíchejte, aby se suroviny obalily omáčkou.
- Chuť upravte dle potřeby další solí, pepřem nebo limetovou šťávou.
- Na talíř umístěte listy hlávkového salátu a na ně nakládejte směs krevet a manga.
- Podávejte chlazené jako lahodný předkrm nebo lehké letní jídlo.




