25. 12. 2025
Autor: Stanislav Urban

zdroj: Recepty 24/7
Objevte klasiku brazilské kuchyně s tímto jednoduchým receptem na smažené sýrové koule! Tyto chutné kousky jsou připravené z tradičního tapiokového škrobu a plné lahodného sýra, což je činí neodolatelně křupavými a šťavnatými uvnitř. Ideální jako pohoštění pro vaše večírky nebo jako originální snack k filmu. S naším krok za krokem vedením a tipy na přípravu dosáhnete dokonalého výsledku. Užijte si autentickou chuť Brazílie v pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny
- 500g měkkého sýra (např. mozzarella)
- 2 vejce
- 1/2 šálku mléka
- 1 a 1/2 šálku strouhanky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- Rostlinný olej pro smažení
Postup
- Nakrájejte sýr na malé kousky nebo ho nastrouhejte.
- V míse smíchejte vejce, mléko, sůl a pepř.
- Ponořte kousky sýra do směsi vajec a mléka.
- Obalte namočený sýr ve strouhance tak, aby byly všechny strany rovnoměrně pokryty.
- V hluboké pánvi nechte rozpálit dostatečné množství rostlinného oleje.
- Smažte sýrové koule dozlatova z každé strany, obvykle 2-3 minuty na každou stranu.
- Odkládejte je na papírové ručníky, aby se odstranil přebytečný olej.
- Podávejte teplé jako předkrm nebo snack.




