25. 12. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinské empanadas s masem a olivami jsou lahodné plněné pečivo, které si zamilujete. Tyto tradiční argentinské pastelky mají křupavou kůrku a chutné nádivky z mletého masa a oliv, což je kombinace, která ohromí vaše chuťové buňky. S tímto receptem si můžete přivést kousek argentinské kuchyně a exotických chutí přímo do vaší kuchyně.
Suroviny
- 300g hladké mouky
- 150g másla
- 1 vejce
- 1 cibule
- 200g mletého masa
- 50g černých oliv
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Postupně smíchejte mouku, máslo, vejce a špetku soli a zpracujte těsto. Dejte ho odpočinout do lednice a mezitím připravte náplň.
- Na rozpálené pánvi osmahněte cibuli a přidejte mleté maso. Promíchejte a osolte, opepřete a přidejte oregano.
- Po vychladnutí těsta rozválejte na tenké placky a vykrájejte kolečka. Do každého kolečka dejte lžičku náplně a olivu.
- Zavřete empanadu, aby nevytekla náplň, a důkladně zalepte okraje vidličkou. Pečte v troubě na 180 stupňů dozlatova.
- Hotové empanady podávejte teplé s omáčkou dle chuti. Buen provecho!




