13. 10. 2025
Autor: Michal Němeček

zdroj: Recepty 24/7
Objavte chutnou korejskou klasiku s receptem na Kimchi čchi개 (Kimchi jjigae)! Tento pikantní a zahřívající pokrm je ideální na chladné dny, plný zdravého kimchi, tofu a dalších ingrediencí, které si můžete přizpůsobit podle své chuti. Připravte si doma pravé korejské kimchi jjigae díky našemu krok za krokem receptu a užijte si bohaté chutě s rodinou a přáteli.
Suroviny
- 200g kimchi
- 100g tofu (pevné, nakrájené na kostky)
- 200g vepřového boku (nakrájeného na tenké plátky)
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce gochujangu (korejská chilli pasta)
- 1 lžička sezamového oleje
- 2 stroužky česneku (nadrcené)
- 600 ml vody nebo zeleninového vývaru
- 2 cibule jarní (nakrájené na kousky)
Postup
- V hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejte sezamový olej na středním ohni.
- Přidejte nakrájenou vepřovou slaninu a smažte, dokud není lehce opečená.
- Přidejte nadrcený česnek a smažte, dokud nezačne vonět.
- Přidáte kimchi a smažte společně několik minut, aby se chutě spojily.
- Přidáte gochujang a dobře zamíchejte.
- Zalijte vodou nebo vývarem a přiveďte k varu.
- Přidáte tofu a rybí omáčku, promíchejte a vařte na mírném ohni asi 20 minut.
- Přidáte jarní cibulku a vařte dalších 5 minut.
- Podávejte horké, ideálně s rýží nebo těstovinami.




