13. 10. 2025
Autor: Michal Němeček
Korejské jídlo Kimchi čchi개 (Kimchi jjigae)
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chutnou korejskou klasiku s receptem na Kimchi čchi개 (Kimchi jjigae)!‍ Tento pikantní a zahřívající pokrm je‌ ideální na​ chladné dny, plný zdravého ‌kimchi, tofu a dalších ingrediencí, které si můžete přizpůsobit podle ​své chuti. Připravte⁤ si doma pravé korejské kimchi jjigae díky našemu krok za⁢ krokem ‌receptu a⁣ užijte si bohaté‌ chutě s rodinou a přáteli.

Suroviny

  • 200g​ kimchi
  • 100g tofu (pevné, nakrájené‍ na kostky)
  • 200g vepřového boku (nakrájeného na tenké plátky)
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce gochujangu (korejská chilli pasta)
  • 1‍ lžička sezamového oleje
  • 2 stroužky ‌česneku (nadrcené)
  • 600 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • 2 cibule jarní ⁢(nakrájené na kousky)

Postup

  1. V hrnci nebo hluboké‌ pánvi ‌rozehřejte sezamový olej na středním ohni.
  2. Přidejte nakrájenou ⁤vepřovou ‌slaninu a smažte, dokud není lehce opečená.
  3. Přidejte nadrcený česnek a⁢ smažte, dokud nezačne ‌vonět.
  4. Přidáte⁢ kimchi a smažte​ společně několik minut,‍ aby se chutě ​spojily.
  5. Přidáte gochujang a dobře zamíchejte.
  6. Zalijte vodou ⁢nebo ‍vývarem a přiveďte ‍k⁢ varu.
  7. Přidáte⁤ tofu ⁢a rybí omáčku, promíchejte a vařte‌ na mírném ohni asi 20 ‍minut.
  8. Přidáte jarní cibulku a‍ vařte dalších ⁤5 minut.
  9. Podávejte horké, ideálně s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *