22. 1. 2024
Autor: Roman Žák
Cibulačka s gruyérem
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na výtečnou cibulačku s gruyérem? Naše česká verze tohoto tradičního francouzského jídla vám dodá chuť i zážitek z jednoduchého a přitom lahodného pokrmu. S plnou šálkou cibule, gruyérem, domácím kuřecím vývarem a dalšími ingrediencemi, si můžete vytvořit tuto bohatou a chutnou polévku, která je ideální na večeři nebo předkrm. Náš recept je snadný na přípravu a přináší dokonalou kombinaci chuti, textury a vůně. Vaše chutě budou příjemně potěšeny touto klasickou cibulačkou s gruyérem.

Suroviny

  • 4 veľké cibule
  • 4 lyžice masla
  • 2 lyžice múky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 g gruyére syra
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Cibuľu olúpeme, očistíme a nakrájame na tenké kolieska.
  2. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme cibuľu. Smiešame a dusíme na strednej teplote, kým sa cibuľa nezmäkne a nezhnedne (asi 10-15 minút).
  3. Pridáme múku a miešame, kým sa cibuľa úplne obalí.
  4. Postupne pridávame zeleninový vývar a neustále miešame, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu.
  5. Potom pridáme gruyére syr a necháme ho rozpustiť v polievke. Miešame, kým sa syr úplne nerozpustí.
  6. Ochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
  7. Po 5 minútach variacej doby je polievka hotová a môžeme ju podávať.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *