27. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Sypaný arabský chléb
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si recept na tento lahodný a jednoduchý arabský chléb. Sypaný arabský chléb je tradiční pokrm, který se snadno připravuje. Jeho křupavý povrch a lahodná chuť ho činí ideálním doplňkem k jakémukoli jídlu. Podívejte se na náš jednoduchý recept a užijte si tento chléb kdykoli budete mít chuť na něco výjimečného.

Suroviny

  • 250 g mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 150 ml teplé vody
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí ve velké míse.
  2. Přidejte teplou vodu a olivový olej a vypracujte těsto.
  3. Přeneste těsto na pomoučenou pracovní plochu a hněťte ho přibližně 10 minut, dokud není hladké a elastické.
  4. Vraťte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou nebo potravinovou fólií a nechte kynout asi 1-2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svoji velikost.
  5. Vyndejte těsto z mísy a rozdělte ho na 8 stejně velkých kuliček.
  6. Ruce si potřete olivovým olejem a každou kuličku rovnou dlaní rozpíchněte na tenký kruh o průměru asi 15 cm.
  7. Ohřívejte pánve na středním plameni a naolejujte je trochou olivového oleje.
  8. Pokládejte chleby na rozpálenou pánev a opékejte je asi 2 minuty na každé straně, dokud nezískají zlatavou barvu a nezačnou se tvořit bublinky.
  9. Vyjměte chleby z pánve a pokračujte s opékáním zbývajících chlebů.
  10. Podávejte teplé nebo studené jako přílohu k arabským jídlům nebo je použijte pro přípravu sendvičů.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *