27. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Krémová lilek-česneková omáčka
zdroj: Recepty 24/7

Krémová lilek-česneková omáčka je lahodný doplněk pro vaše oblíbené pokrmy. Tato omáčka spojuje čerstvé lilky s jemným česnekem, což vytváří bohatou a krémovou texturu. S její pomocí můžete zahřát svoje chuťové pohárky při střídmém dochucování různých pokrmů, jako jsou grilovaná masová jídla, pečené brambory nebo dokonce nachos. Tato omáčka přidává do každého sousta fantastický výraz a snadno se připravuje z dostupných ingrediencí. Překvapte své chuťové buňky tímto lahodným receptem na krémovou lilek-česnekovou omáčku!

Suroviny

  • 2 lila
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml mléka
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Lilky omyjeme a odstraníme zelené části. Nakrájíme na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme nadrobno nakrájený česnek. Osmažíme 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
  3. Přidáme lilkové kousky a podusíme je asi 5 minut, dokud nezměknou.
  4. Přidáme hladkou mouku a promícháme, aby se všechny kousky lilku obalily moukou.
  5. Postupně přiléváme mléko za stálého míchání, aby se nevytvořily hrudky.
  6. Povaříme omáčku asi 5 minut, dokud nezhoustne. Případně ji můžeme přidat sůl a pepř dle chuti.
  7. Krémovou lilek-česnekovou omáčku můžeme podávat k těstovinám, rýži nebo pečenému masu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *