23. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný hummus s baklažánem a piniovými oříšky, který vám okamžitě zvedne náladu. Tato klasická středomořská pochoutka je plná chutí a zároveň zdravá volba pro vaše tělo. Podávejte s křupavým chlebem nebo jako dip k zelenině a buďte připraveni na chválu vašich hostů. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělý hummus doma!
Suroviny
- 1 středně velký baklažán
- 400 g vařených cizrny
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- hrst čerstvé petrželky
- hrst piniových oříšků
Postup
- Na plechu pečicího papíru pečeme baklažán, až se zezlátne a změkne.
- V mixéru smícháme cizrnu, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, kmín, koriandr, sůl a pepř.
- Přidáme pečený baklažán a petrželku a mixujeme, dokud nevznikne hladká pasta.
- Přelijeme do mísy a necháme vychladnout.
- Na pánvi orestujeme piniové oříšky, dokud nezhnědnou.
- Hotový hummus ozdobíme orestovanými piniovými oříšky a petrželkou.




