24. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kibbeh z jehněčího masa
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční libanonské jídlo – kibbeh z jehněčího masa plné lahodných kousků masa a bulguru. Tento recept je plný aromatických koření a chutí, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Naučte se, jak jednoduše připravit kibbeh doma a okouzlete své blízké tímto lahodným pokrmem. Vyzkoušejte náš recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 2 lžíce máty
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička skořice
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve namočte bulgur do vroucí vody a nechte nabobtnat.
  2. V mixéru rozemelte jehněčí maso spolu s cibulí na pastu.
  3. Přidejte namočený bulgur, máty, olivový olej, skořici, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  4. Formujte malé koule z masa a následně je tvarujte do oválných forem.
  5. Smazte kibbeh na pánvi s olejem, dokud nebudou zlatavě hnědé.
  6. Můžete podávat s okurkovým salátem nebo hummusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *