25. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou iráckou kuřecí polévku zvanou Kulajemši. Tato tradiční polévka je plná exotických koření a bylin, které dodávají jídlu bohatou chuť a vůni Orientu. Poskytuje zdroj energie a je ideální pro zahřátí během chladných dnů. S naším receptem na Kulajemši si můžete snadno vychutnat autentickou iráckou kuchyni doma. Zkuste tento chutný a zdravý pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička skořice
- špetka soli a pepře
- 1 litr kuřecího vývaru
- 400g rajčat nakrájených na kostky
- 400g cizrny
- čerstvá petržel na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud cibule nezezloutne.
- Přidejte kuřecí maso a restujte ho, dokud nezezloutne.
- Přidejte koriandr, kmín, kurkumu, skořici, sůl a pepř a restujte dalších pár minut.
- Po chvíli zalijte kuřecím vývarem a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut, než se maso změkne.
- Přidejte rajčata a cizrnu a vařte dalších 10 minut.
- Hotovou polévku podávejte posypanou nasekanou petrželí.




