26. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Hummus s tahini a olivami je lahodná a zdravá pochoutka plná chutí a výživných látek. Tento tradiční středomořský recept kombinuje krémovou cizrnu s aromatem sezamové pasty a dochucený ještě pikantními olivami. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si lahodnou chuť hummusu jako dipu, pomazánky nebo přílohy k jídlu.
Suroviny
- 400g uvařených cizrny
- 3 lžíce tahini pasty
- 2 stroužky česneku
- šťáva z 1 citronu
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- olivy na ozdobení
Postup
- Do mixéru dáme uvařenou cizrnu, tahini pastu, rozmačkaný česnek, citronovou šťávu a olivový olej.
- Mixujeme do hladké konzistence, přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Hotový hummus přendáme do misky a ozdobíme olivami.
- Podáváme s křupavými hřešníky, zeleninovými tyčinkami nebo na chlebu.




