29. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na tradiční libanonské masové kuličky „kebbe“ v lahodné rajčatové omáčce. Tyto pikantní a aromatické kuličky jsou skvělou volbou pro milovníky středomořské kuchyně. Navštivte náš web a objevte jednoduchý postup, jak je připravit doma a rozmazlit své chuťové buňky.
Suroviny:
- 500g mletého masa
- 1 cibule
- 1 šálek bulguru
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- sůl a pepř podle chuti
- 2 rajčata
- 400ml rajčatové omáčky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- olivový olej
Postup:
- Nejprve si připravíme náplň pro kebbe. Nakrájíme cibuli na jemno a smícháme s mletým masem, bulgurem, skořicí, kmínem, solí a pepřem. Vypracujeme hladkou směs a necháme odpočinout.
- Mezitím si připravíme rajčatovou omáčku. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a restujeme, dokud se rajčata nerozvaří a nezhoustne omáčka.
- Z masa vytvoříme malé kuličky a povaříme ve vroucí rajčatové omáčce. Vaříme asi 15-20 minut, dokud nejsou masové kuličky uvařené.
- Podáváme s čerstvým chlebem nebo rýží.




