29. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Boeuf bourguignon s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Boeuf bourguignon s červeným vínem je tradiční francouzské jídlo, které ohromí vaše chuťové buňky. Chuťově bohaté hovězí maso se dusí v lahodné omáčce z červeného vína, zeleniny a bylinek, která se krásně propojí během dlouhého vaření. Nechte se unést tímto lahodným pokrmem a připravte si ho jednoduše doma dle našeho receptu!

Suroviny

  • 1 kg hovězího masa na guláš (nakrájeného na kostky)
  • 200 g slaniny (nakrájené na kostičky)
  • 2 cibule (nakrájené na drobné kousky)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 4 mrkve (nakrájené na kolečka)
  • 1 rajče (nakrájené na kousky)
  • 250 ml červeného vína
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • čerstvý tymián, bobkový list, petržel, sůl, pepř

Postup

  1. Nastrouhejte cibuli a osmahněte na pánvi s olivovým olejem.
  2. Přidejte slaninu a hovězí maso a osmažte dozlatova.
  3. Přisypte stroužky česneku a zalijte červeným vínem a hovězím vývarem.
  4. Přidejte nakrájené mrkve, rajče, rajčatový protlak a koření (tymián, bobkový list, petržel, sůl, pepř).
  5. Stew vařte asi 2-3 hodiny na mírném ohni, dokud maso není měkké.
  6. Pokud je omáčka příliš tekutá, zahustěte směsí vody a hladké mouky.
  7. Smažte ještě chvíli, dokud není omáčka dostatečně hustá.
  8. Smažte na talíře a podávejte s bramborovou kaší nebo pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *