3. 3. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí guláš s červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí guláš s červeným vínem je tradiční české jídlo plné chutí a vůní. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný guláš s hovězím masem duseným v červeném víně, které dodá jídlu dokonalou kořeněnou chuť. S tímto receptem si jistě užijete skvělou rodinnou večeři plnou tepelného hřejivého komfortu. Nenechte si ujít tento výborný pokrm, který se hodí na každou příležitost. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 600g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400ml hovězího vývaru
  • 200ml červeného vína

Postup

  1. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidáme nakrájené hovězí maso a chvíli restujeme, dokud maso nezezlátne.
  3. Přisypeme mletou papriku, kmín, majoránku, tymián, bobkové listy, sůl a pepř. Promícháme.
  4. Přidáme hladkou mouku a restujeme, dokud mouka nezezlátne.
  5. Postupně zalijeme hovězí vývar a červené víno. Vaříme pod pokličkou asi 1,5-2 hodiny, dokud maso není měkké.
  6. Pokud je guláš příliš řídký, můžeme přidat trochu zahuštění.
  7. Podáváme s knedlíkem nebo bramborovou kaší. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *