4. 3. 2024
Autor: Michaela Srncová
Tajine s berbere masem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční tajine s berbere masem a nechte se okouzlit exotickou kombinací koření a jemné chuti masa. S tímto jednoduchým receptem si snadno připravíte lahodné jídlo plné vůní a barev z Maroka. Budete si ho zamilovat!

Suroviny

  • 500g hovädzieho mäsa na guláš
  • 2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice berbere korenia
  • 1 lyžica ras el hanout korenia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 400g paradajok nakrájaných na kocky
  • 200g sušených marhiem
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Na rozpálenej panvici opečieme na oleji na kostky pokrájané mäso z oboch strán, kým sa neprirodzene vyparuje šťava.
  2. Pridáme nastrúhanú cibuľu a nastrúhaný cesnak a dusíme na miernom ohni, kým cibuľa nezhnedne.
  3. Pridáme berbere korenie, ras el hanout, soľ a korenie a dobre premiešame.
  4. Potom pridáme nakrájané paradajky, mäso zalejeme vodou a necháme dusiť na miernom ohni, kým mäso nie je mäkké.
  5. Na záver pridáme sušené marhule a necháme ešte chvíľu povariť.
  6. Tajine s berbere mäsom podávame s couscousom alebo čerstvým chlebom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *